טיפול בקשקשים בקרקפת הוא מצב שכיח המשפיע על אנשים בכל הגילאים. בדרך כלל זה גורם לפתיתים קטנים ולבנים על הקרקפת.
הטיפול הנפוץ ביותר לקשקשים בקרקפת הוא שימוש בשמפו ומרכך שיש בהם שמן עץ התה. שמן עץ התה ידוע כבעל תכונות אנטי פטרייתיות המסייעות להפחית את כמות הקשקשים על הקרקפת.
טיפול בקשקשים בקרקפת הוא אחד המצבים הנפוצים ביותר מהם סובלים, אך ישנם גם טיפולים אחרים. יש אנשים שבוחרים בטיפול בלייזר או אפילו בניתוח להסרת שכבת עור מהקרקפת שלהם, מה שיכול לעזור להקל על כמה תסמינים של מצב זה אם עושים זאת בצורה נכונה.
הדרך הנפוצה ביותר לטיפול בקשקשים היא באמצעות שילוב שמפו ללא מלחים נגד קשקשים ומרכך המכיל אבץ פיריתיון. שילוב שמפו ומרכך זה מסייע להפחית את ההתקלפות של קשקשים בקרקפת. ישנן דרכים אחרות לטפל בקשקשים כמו שימוש בשמנים טבעיים. לשמנים אלו תכונות שיכולות לסייע בשליטה על נשירת שיער, למנוע גירוד בקרקפת ולהפחית את ייצור החלב בקרקפת שלך.
קשקשים בקרקפת היא בעיה שכיחה הגורמת לקרקפת יבשה, מתקלפת ומגרדת. זו יכולה להיות חוויה מתסכלת עבור אנשים שנאלצים להתמודד איתה.
הדרך הטובה ביותר לטפל בקשקשים בקרקפת היא באמצעות שמפו המכיל סלניום גופרתי ואבץ גופרתי. מרכיבים אלו ידועים בתכונותיהם האנטי-מיקרוביאליות המסייעות בטיפול בקשקשים בקרקפת.
מחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת פנסילבניה מצא שסלניום גופרתי ואבץ גופרתי הנמצאים בשמפו מסוימים היו יעילים בטיפול בקשקשים בקרקפת. מרכיבים אלה יעילים גם נגד סוגים אחרים של דלקות עור כגון אקנה, פסוריאזיס ואקזמה.
הגורמים לקשקשים בקרקפת
קשקשים הם מצב קרקפת מגרדת ומתקלפת שנגרם על ידי ייצור יתר של סבום. זה יכול להיגרם ממספר גורמים כולל עור יבש, מתח והזדקנות.
קשקשים גורמת לעור יבש בקרקפת אשר בתורו מקל על היווצרות קשקשים. זה יכול גם לגרום להרבה גירודים וגירוי בקרקפת שעלולים להוביל לנשירת שיער והתקרחות.
מצבי קרקפת יבשים מטופלים לעתים קרובות עם תרופות מקומיות כגון קורטיקוסטרואידים או אנטי פטרייתיים, אך טיפולים אלו אינם עובדים עבור כולם. יש אנשים שמוצאים הקלה בקשקשים בעזרת תרופות ביתיות כמו מריחת שמן זית, שמן קוקוס או שמן חוחובה.
קשקשים היא בעיה נפוצה שיש לאנשים רבים. זה יכול להיגרם ממספר גורמים, כולל תזונה לקויה, מתח או תרופות מסוימות.
הגורמים לקשקשים בקרקפת מגוונים ולא תמיד ברורים. עם זאת, ישנם כמה טריגרים נפוצים שאנשים חווים בחיי היומיום שלהם.
כמה גורמים לקשקשים:
– שימוש מופרז בשמפו
– שטיפה לא נכונה של השיער
– חוסר ייצור חלב
– תזונה לקויה
– לחץ
קשקשים על הקרקפת אינם תופעה חדשה. זהו מצב עור שכיח המשפיע על אנשים רבים.
ישנם גורמים רבים לקשקשים על הקרקפת, אך הם מתרחשים בדרך כלל כאשר מתרחש חוסר איזון בשמנים הטבעיים של הקרקפת. ישנם שני סוגים של קשקשים: סבוריאה ולא סבוריאה. קשקשים סבוריאה נגרמת על ידי גידול יתר של שמרים וחיידקים, בעוד קשקשים לא סבוריאה יכולים להיגרם מיובש או חוסר ייצור שמן בקרקפת.
עור יבש מוביל להתקלפות מה שגורם לגירוד וגירוי שעלולים להוביל לנשירת פתיתים מפיר השיער, מה שמוביל להיווצרות קשקשים על השיער שלך.